Bert

Bert Gunst

Bert Gunst groeide op in het West-Vlaamse kuststadje Nieuwpoort.
Na een technische opleiding, werd Bert leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Als zoon van ondernemende ouders startte hij op z’n 25e zijn eerste bedrijfje.

De jaren 2003 tot 2008 waren vooral gericht op aankoop en verkoop van vastgoed. Het thema van de Eerste Wereldoorlog laat Bert niet los, in 2008 is het moment aangebroken om dit uit te werken. Dit ging gepaard met productontwikkeling en verhalen. In 2012 worden Hendrik Geeraert en Karel Cogge als twee streekbieren in de markt gezet.

Lokaal engagement resulteerde in een schepenambt voor toerisme in oktober 2012. Bert lanceert een themakroeg The Newport Times in de Nieuwpoortse Langestraat 64. Paté op basis van Geeraert bier ziet het daglicht in 2014.
In 2016 en 2018 bracht Bert 3 acteurs van de wereldbekende serie Allo Allo naar Nieuwpoort om de bevrijding van de stad in 1944 te herdenken.
Retro kustaffiches werden in juni 2018 gelanceerd om kansarmoede te verkleinen in de stad. 8 prachtige affiches en postkaarten werden ontworpen voor de inwoner en bezoeker.
In oktober 2018 werd Bert verkozen tot 1e schepen voor de stad Nieuwpoort met de bevoegdheden Sport, Jeugd, Onderwijs, Kinderboerderij, Volkstuinen en Dierenwelzijn.

Scroll to Top